After Eight with Sexy Mint filling11.01.2019.

Fluktuacije hmmm*Crte

Postmoderna (notat)

-"For my purposes, postmodernity is an attitude toward culture characterized by eclecticism or bricolage, meaning the mixing of different cultures and traditions, i.e., multiculturalism, and irony, detachment, and playfulness toward culture, which is what allows us to mix and manipulate cultures in the first place. The opposite of multiculturalism is cultural integrity and exclusivity. The opposite of irony is earnestness. The opposite of detachment is identification. The opposite of playfulness is seriousness..

-Jesam li jedina koja gleda na svijet kao jedan veliki shity shopping mall i cirkus ?

-Planovi za buducnost za godinu ili 2 imamo plan da se preselimo u Ameriku ili vratimo Bosnu na par godina, dok studentima budemo iznajmljivali stan ovdje Norveskoj tako da cemo uvijek imati income + moji radovi + naci neki part time job i otvoriti dodatni online biznis, putovati i jos vise citati..jer sto da budem rob 5 pa i 7 dana u sedmici nekad u firmi sa lezihljebovicima i mediokritetima koji ne dolaze na posao i svako malo su na bolovanju jer kako kazu svako malo ih depra udara pa se sopaju antidepresivima i posjecuju psihologa kao da su krenuli na neki festival(ono totalno normalica ovdje, pa i tu se novac obrce na jadne ovce )..ako bude sve islo po planu, nadam se..

-Iskreno sretna sam(zadovoljna sa svojim zivotom kako sam ga kreirala bolje reci) a i ogorcen u isto vrijeme bit ce da je to efekt crvene pilule, gdje sve posmatras kroz prizmu analitickog uma,kriticki,kontruises i dekonstruises,povezujes tackice od pohranjenog znanja,racionaliziras do krajnjeg..

-Da li misli pokrece sama svijest koja je ispunjena dikurzivnim formama koje ona nije sama mogla kreirati? Sta ako postoji svijet(Bog) izvan mehanizama ljudske percepcije, ali ono sto mi znamo o njemu proistice iz onoga sto mozemo o njemu da kazemo, prije nego od bilo kakvog neposrednog susreta s njim, iz njega ili iz nas samih.. hmmmmm

Dobar vam dan, jos radova u nastavku :)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic